کشور ما ذخایري غنی از گیاهان دارویی دارد که میتواند منبع درآمدي مطمئن و پایدار براي بخش قابل توجهی از مردم باشد.
در ایران بیش از 7000 گونه گیاه دارویی وجود دارد و این تنوع بالا به علت وجود 11 اقلیم از 13 اقلیم جهانی در کشورمان است، اما این استعداد طبیعی تاکنون به درستی مورد استفاده قرار نگرفته، چون صنایع تبدیلی و تکمیلی به ویژه صنایع گیاهان دارویی در کشور ما آن طور که باید، رشد نکرده است. این در حالی است که در دنیاي پیشرفته امروز، گیاهان دارویی منبع درآمد باارزشی هستند که اگر قرار باشد ما هم در این عرصه رقابتی قرار بگیریم، باید از روش هاي سنتی، که قابلیت رقابت را از محصولات ما در بازارهاي جهانی میگیرد، دست برداریم و به سمت فناوري هاي جدید برویم.
گیاهان دارویی کاربردهاي زیادي در دنیاي امروز دارد؛ این گیاهان به عنوان ماده نگهدارنده، طعم دهنده و عطردهنده طبیعی در صنایع غذایی، ماده معطر در صنایع و پیش ماده مورد نیاز بسیاري از صنایع شیمیایی مثل حشره کش ها به کار میروند، ضمن این که از آنها در تهیه انواع داروهاي پزشکی و دانش آروم اتراپی (عطر درمانی) نیز استفاده میشود.
گیاهان دارویی یعنی درآمد، یکی از مهمترین راه ها برای توسعه پایدار جلوگیری از خام فروشی است.
فراوری گیاهان دارویی هم یکی از قدمهای مهم برای جلوگیری از خام فروشی در این صنعت هست. نگهداري مواد گیاهی خشک معمولاً کار دشواري است که به انبارهاي وسیع و کنترل دائمی دما و رطوبت نیاز دارد.
این در شرایطی است که مراقبت از این گیاهان در برابر آفات و بیماري ها نیز دشواري هایی دارد؛ در حالی که اگر این گیاهان به دارو تبدیل شوند دیگر این مشکلات بروز نخواهد کرد. پس تولید گیاه دارویی، شغلی برد، برد است که همه حتی طبیعت از آن سود میبرند.
روش هاي استخراج گیاه دارویی باتوجه به نوع گیاه و کیفیت مورد نظر متفاوت است.